This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free shipping in NL Return in 14 days Worldwide shipping Solid gold only


Introducing

Geboortestenen

Geboortestenen worden meer en meer populair in sieraadontwerpen, dus we willen graag wat dieper ingaan op dit fenomeen.

Een geboortesteen staat voor de maand waarin iemand is geboren, dus er zijn 12 geboortestenen.

De steen eert en viert je verjaardag met een diepere betekenis die specifiek voor jou is en heeft positieve eigenschappen.

Een geboortesteensieraad is altijd een goed idee als je op zoek bent naar een mooi cadeau, omdat iedereen een geboortesteen heeft en een sieraad meer emotionele waarde krijgt wanneer je het cadeau krijgt van iemand.

Geschiedenis

Al eeuwenlang wordt er geloofd dat kristallen magische krachten bezitten, welke een positief effect hebben op de drager ervan. In de Middeleeuwen geloofde men dat elke steen helende krachten en positieve effecten hadden, als je de juiste steen in de bijpassende juiste maand droeg. Daarom verzamelden ze alle geboortestenen, om zo het hele jaar geluk te hebben. 

In de oudste eeuwen begon het met het toewijzen van prachtige zeldzame kristallen aan de 12 sterrenbeelden, die we nu geboortestenen noemen.

Hoe te dragen?

Wat is een betere manier om je geboortesteen als talisman bij je te dragen, dan om het in een sieraad bij je te dragen?

Geboortestenen worden verwerkt in ringen, armbanden, kettingen of oorbellen. Het is het beste om de steen direct op je huid te dragen, bijvoorbeeld in een ring met een open zetting aan de onderkant in plaats van gesloten.

Januari - Granaat

De naam ‘granaat’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘granatum’, wat ‘granaatappel’  betekent. Het is een verwijzing naar de overeenkomstige dieprode kleur. Indiaanse astrologen geloven dat granaat helpt om af te komen van negatieve gevoelens en dat het het zelfvertrouwen en creativiteit een boost geeft! De dieprode kleur symboliseert kracht, geluk en succes. De perfecte ondersteuning bij het starten van een nieuw jaar!

Shop Granaat sieraden

Februari - Amethyst

Amethyst is een kristal dat kracht en wilskracht geeft, wat van pas komt in de donkere koude februarimaand. Er wordt gezegd dat mensen die amethyst dragen, helderder in hun hoofd worden en inventief zijn in zakendoen. In sommige culturen wordt geloofd dat geliefden met teveel passie, gekalmeerd worden door het dragen van een amethyst.

Shop amethyst sieraden

Maart - Aquamarijn

Aquamarijn is een helende steen, maar wordt ook geassocieerd met rijkdom en de zee. Oude zeemannen geloofden dat aquamarijn hen beschermde door de golven rustig te maken. Omdat dit kristal de kleur heeft van water en de lucht, wordt hiermee ook wel het eeuwige leven gesymboliseerd. Ook zou de steen de mate van geluk in een huwelijk een boost geven. Daarnaast brengt het de drager oprechtheid, goede communicatie en volharding.

Shop aquamarijn sieraden

April - Diamant

De geboortesteen van april is diamant, dit is de hardste en meest kostbare kristal die gevonden is op Aarde. Vanwege deze eigenschappen wordt de diamant vaak gebruikt voor verlovings- en trouwringen om eeuwige onverwoestbare liefde en toewijding te symboliseren. Eeuwenlang wordt ook geloofd dat de drager van diamant kracht en succes verkrijgt.

Shop diamant sieraden

Mei - Smaragd

Smaragd is het symbool van wedergeboorte, en kan gerelateerd worden aan het feit dat mei in de natuur de maand van geboorte is. Groen als gras, de naam smaragd is afgeleid van het oud Griekse woord ‘smaragdos’, wat letterlijk ‘groen’ betekent.

Smaragd was een van de favoriete stenen van Cleopatra, en sindsdien is het dat ook altijd voor koninklijke families geweest. Misschien is dit omdat smaragd geassocieerd wordt met vruchtbaarheid en onsterfelijkheid.

Shop smaragd sieraden

Juni - Parel

Er zijn veel mythologieën verbonden aan de parel. De Perzische mythologie verwees naar parels als ‘de tranen van goden’. Chinese legendes vertellen dat de maan de maker van parels is, en ze voorziet van een hemelse gloed en mysterie. Parels zijn zeer uniek omdat het de enige edelsteen is die door een levend wezen gecreëerd wordt. Wellicht is dit de reden waarom parels geassocieerd worden met puurheid, schoonheid en gezondheid.

Shop parel sieraden

Juli - Robijn

In het oude India werd robijn gezien als de moeder der edelstenen vanwege haar zeldzaamheid, hardheid, schoonheid en mystieke krachten. Robijn was het symbool van de zon, die alles laat groeien. De naam robijn is afgeleid van het Latijse woord ‘ruber’, wat ‘rood’ betekent. Robijn is altijd geassocieerd met liefde en passie wat kan leiden tot een prachtig nieuw leven, net zoals de zon doet.

Shop robijn sieraden

Augustus - Peridoot

De geboortesteen peridoot staat bekend om het gevormd worden onder extreme omstandigheden. Zo kan het gevonden worden in vulkanen, maar ook in meteorieten die op aarde terecht zijn gekomen. 

Peridoot was de favoriete steen van piraten. Zij geloofden dat de steen hen zou beschermen op hun gevaarlijke reizen en dit effect zou nog sterker zijn, wanneer het gecombineerd werd met goud. 

Peridoot zou ook beschermen tegen nachtmerries en helpen om los te laten. Sommigen geloven dat de naam peridoot is ontstaan uit het Griekse woord ‘peridona’, wat ‘veel geven’ betekent. Dit zou wel verklaren waarom peridoot geassocieerd wordt met welvaart en geluk.

Shop peridoot sieraden

September - Saffier

Saffier is een schitterende diepblauwe kristal en symboliseert wijsheid, deugdelijkheid en trouwheid. Het is ook een van de favoriete stenen van (Europese) koninklijke families, met name het Britse koningshuis (herinner je je de legendarische kroon van de Queen en de Ladi Di halo ring?). Het is daarom geen verrassing waar ‘koningsblauw’ van is afgeleid. Gelukkig is saffier tegenwoordig niet meer alleen weggelegd voor beroemdheden, maar is het een populaire steen voor dagelijks gebruik omdat het een van de sterkste kristallen is en gemakkelijk te combineren is.  

Shop saffier sieraden

Oktober - Opaal

Als je een oktober baby bent, dan is de beeldschone kleurrijke opaal jouw geboortesteen. Opaal is een opmerkelijke steen vanwege alle verschillende kleurcombinaties die ze kan hebben. Los daarvan hebben opalen een unieke glinsterende structuur, wat ze intrigerend maakt elke keer dat je ernaar kijkt. Het is daarom geen verrassing dat opalen geassocieerd worden met liefde, verleiding en geluk. 

Opaal wordt gevormd in woestijngebied en komt in verschillende soorten. De meest zeldzame soort is de zwarte opaal, deze wordt vooral in Australië gevonden.

Shop opaal sieraden

November - Citrien

Wanneer de herfst in volle glorie is, draagt citrien de kracht van de zon met haar mee en geeft ze extra warmte en energie. Het helpt je om doelen te stellen en ze te behalen. We stellen doelen op dagelijkse basis, maar de doelen die je aan het eind van het jaar stelt, hebben meer impact. Als je kijkt naar de warm goudgele gloed van de citrien, is het goed te begrijpen waarom dit de geboortesteen voor deze tijd van het jaar is.

Shop citrien sieraden

December - Turkoois

Turkoois is een sterke energie beschermer en kan ook helpen bij het omzetten van gevoelens van somberheid. Met name in de wintertijd zijn we kwetsbaar en sensitief, waar turkoois ons dan juist goed kan helpen om de donkere koude dagen door te komen. De Apache indianen geloofden dat je aan het eind van de regenboog een pot vol turkoois vindt in plaats van een pot vol goud, zoals de Ieren zeggen. Turkoois zou ook geluk en gezondheid brengen.

Shop turkoois sieraden

Subscribe to our newsletter

For shipments to NL or BE:
It is possible to send the order to a PostNL pick up point.
Please mention the pick up point under order notes.

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty