This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Free shipping in NL Return in 14 days Worldwide shipping Solid gold only


Introducing

De Halo Ring

Er zijn zoveel verschillende modellen ringen, en wij willen graag wat vertellen over de geschiedenis van sommige ontwerpen die wij in onze collectie hebben.

Een heel klassiek en populair vintage ontwerp is de Halo: één grote edelsteen in het midden, omringd door kleine steentjes van dezelfde of andere soort edelsteen. Hoe smaller de omringende steentjes zijn, des te groter de centrale edelsteen lijkt en daardoor echt de show steelt!

Geschiedenis

Het Halo model komt uit de vroege Georgiaanse tijd (1714-1837) met vooral ronde stenen in het ontwerp. Diamant werd hierin vaak verwerkt, en het werd een typische verlovingsring als teken van welvarendheid.

De populariteit van dit ontwerp duurde tot in de Victoriaanse tijd (1837-1901), alleen kwamen ovale vormen nu meer in de mode. Ook het gebruik van (zachte) kleuren kwam steeds meer op, waardoor de Halo ringen een meer romantische uitstraling kregen.

Later in de Art Deco tijd (1910-1940) werden de kleuren steeds feller, om meer contrast te creëren. De ovale vorm werd steeds hoekiger, wat resulteerde in een rechthoekig geslepen centrale steen in de Halo ring.

Prinses Diana

De meest bekende Halo ring is zonder twijfel de verlovingsring van Lady Di, getrouwd met Prins Charles in 1981. Toen zij haar eigen verlovingsring mocht uitkiezen, werd ze op slag verliefd op deze schoonheid: een schitterende grote diepblauwe ovale saffier, omringd met de allermooiste glinsterende diamantjes. 

Deze ring was geïnspireerd op een broche die Prins Albert aan Koningin Victoria gaf in 1840 voor hun huwelijk, die zij droeg als ‘iets blauws’.

Toen Diana haar verlovingsring publiekelijk liet zien, wilde iedereen massaal een soortgelijke ring hebben. Het is geen verrassing dat juweliers in Engeland nog nooit zulke goede zaken hebben gedaan in Halo ringen met saffier en diamant als toen!

When Diana showed her engagement ring in public, everyone wanted to have a similar ring like hers. It is no surprise that jewelers in the UK did by far the best business in sapphire and diamond halo rings in years!

Subscribe to our newsletter

For shipments to NL or BE:
It is possible to send the order to a PostNL pick up point.
Please mention the pick up point under order notes.

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty